Még több hőszigetelést!

Hőszigetelés

Amikor egy új családi házat terveztetünk maguknak, akkor az építész azt is ki fogja számítani, hogy milyen energetikai besorolást fog kapni a házunk a tervezett falazatok, nyílászárók, és szigetelés alapján.
Ilyenkor még könnyen módosíttathatunk a hőszigetelés vastagságán, vagy minőségén, hogy még jobb lehessen a házunk hőszigetelése.
Ez hosszú távú befektetés, ugyanis amit az építéskor ráköltünk a házban pluszban a szigetelésre, az aztán később hónapról hónapra térül majd meg, amikor kevesebb lesz a fűtésszámla.

Amikor a házunk felújítását tervezzük, és ránk van bízva, hogy milyen vastag hőszigetelés kerüljön a házunkra, akkor pedig jó észben tartani azt a mondást, hogy a hőszigetelésből sosem elég. Tényleg magunkkal teszünk jót, ha vastagabb és hatékonyabb hőszigetelést választunk.
A kivitelezésnél még oda kell figyelni a hőhídmentességre is, ami egy házfelújítás során még összetettedbb dolog, mint egy új ház építésénél. Épp ezért talán az a legjobb, ha szakértő segítéségt kérjük egy ilyen esetbe.

Megosztás