Kenhető vízszigetelés a fürdőszobában

Vízszigetelés

A precíz, pontos vízszigetelés kiemelten fontos egy ház építésekor. Mind a ház külsején, mind a belsejében is fontos, hogy ha víz éri, akkor az ne szívódjon be az a falakba. Épp ezért is kiemelt fontosságú a fürdőhelyiségek vízszigetelése is.

Vizes helyiségekben általában kenhető vízszigetelést szoktak alkalmazni, amit a csempe vagy járólap lerakása előtt készítenek.

A burkolás nagyon fontos része a fürdőszoba létrejöttének, ugyanis ez az a rész, amit látni fogunk, ez az a felület, amivel érintkezünk, és ez az a felület, amit a víz is érni fog. Viszont ha nem gondoskodunk a burkolat alatt a vízszigetelésről, akkor az később sok kellemetlenséggel járhat. Ezért időben gondolni kell a vízszigetelésre, és gondoskodni a megfelelő gondos kivitelezéséről.

A vízszigetelés hiánya több problémát is okozhat. Ha a fal átnedvesedik alatta, akkor leválhatnak a csempék, elázhat a szomszéd helyiség, vagy az alatta levő szint.

Az épített zuhanykabinok felületei alatt levő vízszigetelések kiemelten fontosak. Ezeknek olyan minőségben kell készülniük, mintha egy medencét vízszigetelnénk. Egy csepp víz sem juthat át rajtuk.

Megosztás